Activiteiten

Op en nabij Domaine de Cadenne is veel te doen:

Wandelplezier:

In St.Antonin Noble Val vindt u de aansluiting op de G.R.46. Het is de meest bekende en meest begane wandelpad van Europa.

Natuurlijk zijn er ook nog tientallen kilometers andere wandelpaden in de nabije omgeving waar wij u graag alle informatie over geven. Een informatieboekje met diverse lange- en korte routes is bij ons beschikbaar (PR routes).

U kunt uw wandelingen starten direct vanaf het terrein. In het hoogseizoen organiseren wij met regelmaast een leuke gezamelijke wandeling voor jong en oud naar een dichtbijgelegen grot.

Waterplezier:

Natuurlijk is er ons eigen zwembad (10 x 5 m) op het terrein waar u kosteloos gebruik van kunt maken. Comfortabele ligbedden met parasols kunt u vrij gebruiken. Het dragen van zwemkleding (lycra, spandex, e.d.) is verplicht, dat betekent geen gewone (katoen, polyester) shorts en geen boxershorts. Voor de allerkleinsten is het verplicht een zwemluier te dragen.

Op 4 km. van ons Domaine vindt u de rivier de Aveyron .

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Startpunten van een diversiteit aan kanotochten over deze avontuurlijke rivier vindt u in het middeleeuwse stadje St. Antonin Noble Val.

www.locationcanoe.com
www.nature-escapade.com
www.canoegorgesaveyron.com

Het aquaduct over de Tarn in Moissac en de originele hellende sluis van Montech die 5 sluizen vervangt mag u zeker niet missen.

Langs de oever van het kanaal kan men hardlopen, fietsen of rijden over het jaagpad. Dit is een aangelegd groen pad, welke verboden is voor motorvoertuigen.

Daar waar de rivieren de Tarn en de Garonne, samenkomen, vlakbij het meer, kunt u vogels observeren, vissen in het meer of de molens bewonderen. Er zijn meren en recreatieparken om te zwemmen , te duiken en te poedelen… heerlijk verfrissend!

Sportief plezier:

In de omgeving kunt u onder andere de volgende sporten beoefenen: paardrijden, zeilen, surfen, fietsen, golfen, parachutespringen.

In de bergtoppen van de Aveyron kunt u kanoën en mountainbiken, grotten gaan bezoeken en bergbeklimmen.

Feest plezier:

Feestvieren is een traditie in de Tarn-et-Garonne. Hier vieren de dorpen de hele zomer feest. Er zijn ambachtelijke feesten zoals de Pinksterfeesten in Moissac, het zomerse hoedenfeest in Caussade ( 8km.) en wijnfeesten in augustus.

De markten, een feest op zich!

De boerenmarkten zijn een lust voor het oog en de sfeer is hier bijzonder te noemen. Hier vindt u de geuren en de kleuren van het platteland terug. De wekelijkse markten van St. Antonin Noble Val ( zondag), van Caussade ( maandag), van Montauban (zaterdag) en die van Valence-d`Agen (dinsdag) zijn de bekendste.

Op Domaine de Cadenne kun je ook nog:

Voetballen: We hebben 2 voetbaldoeltjes op het terrein waar alle ruimte is om en lekker potje te ballen. Tafeltennissen: We beschikken over een tafeltennistafel met badjes en balletjes dus ping-pongen geblazen. Schommelen en glijden: De schommels en de glijbaan staan klaar om te zwieren en zwaaien. Spelletjes en Boekjes: In de speelkamer staan vele spellen en boeken die door iedereen gebruikt mogen worden. Lekker niks doen: Natuurlijk is het ook heerlijk niks te doen, dobberen in het zwembad of luieren in de hangmat.

In de gezamenlijke ruimte / speelkamer kan worden geknutseld (knutselspulletjes aanwezig) en tv / dvd worden gekeken. Ook hangt er een elektronisch dartbord. Met de buitenspeel spulletjes (tennis, badminton, jeu-de-boules, etc) kun je spelen op het veld naast de schommel en tafeltennistafel.

            zwem plezier

Domaine de Cadenne
Gîtes*** - Chambres d'hôtes - Camping